Krämig råkostsallad med korv
400g rotselleri
1 syrligt äpple
3 morötter
1 kruka gräslök
2dl matyoghurt
2msk grov skånsk senap
1msk äppelcidervinäger
1/2 dl pinjenötter
1 påse färsk bladspenat
korvar (jag använda viktväktarnas)
olivolja
salt, nymalen svartpeppar
Skala rotselleri och äpple och skiva tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna på hög och strimla tunt. Skala morötterna och grovriv på rivjärn. Finskiva gräslöken. Blanda rotfrukterna och äpple med yoghurt, senap, hälften av gräslöken, vinäger, 1tsk salt och 1krm svartpeppar. Blanda väl med händerna. Rosta pinjenötterna lätt i torr panna och låt svalna. Vänd i spenat och pinjenötter vid servering. Snitta korven och stek runt om på medelvärme 6-8min i 1msk olja. Servera korven med salladen. Toppa med resterande gräslök och servera med en klick senap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar