onsdag 14 mars 2012

Till middag idag!



Very Berry Salad
(från boken Välkommen hem till Maria Montazami)

Sätt ugnen på 125 grader. Bryn 4st kycklingfiléer runtom och salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform och låt gå i ugnen tills klar vätska sipprar ut när du skär ett snitt i tjockaste delen. Låt kycklingen vila 15min innan du skär upp den i tunna skivor. Lägg blandsallad på ett stort fat. Fördela kycklingskivorna, 200g färska hallon, 100g färska björnbär, 500g halverade färska jordgubbar, 130g ädelost (smulad) och valnötter ovanpå. Strö på lite salt och nymalen svartpeppar.

Vinägrett

Lägg 2dl olivolja, 2msk vitvinsvinäger, 1msk dijonsenap, 1 liten scharlottenlök (finhackad), 1 liten klyfta vitlök (finhackad), 1tsk socker, 1/2tsk salt, 1krm nymalen svartpeppar och 100g björnbär i en mixer och mixa slätt. Späd med lite vatten om det blir för tjockt och smaka av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar