torsdag 20 december 2012

Torsdag eftermiddag.


I morse gick jag upp riktigt tidigt och åkte på morgonsimmet. Det var precis mörkt ute och även nedsläckt i simhallen, de hade enbart ljuset på i bassängen och en himla massa tända ljus. De spelade lugn musik och det var så skönt! Jag har varit helt avslappnad hela dagen efter det.

Lagade turkisk kebab, sallad shirazi och yoghurt- och gurkdipp till middag idag. Det var så gott att jag måste rekommendera det till er bloggläsare! Den turkiska kebaben gör jag på nörfärs, två gula lökar, salt, svartpeppar och kebabkrydda. Jag trycker ut färsen i en stor kall panna, hettar sen upp pannan och steker ett par minuter. Dela sedan i lagom stora bitar med stekspade och bryn på andra sidan. I Shirazin har jag tomat, gurka, salladslökar, pressad lime, olivolja, hackad färsk mynta, salt och peppar. Yoghurt- och gurkdippen är gjord på turkisk yoghurt, gurka, salladslökar, hackad mynta, grovhackade valnötter, salt och peppar. Servera med basmatiris till. Riktigt fräscht och gott nu innan det är dags för all julmaten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar