söndag 10 februari 2013
Tacopaj - morgondagens matlåda
Pajdeg.
3dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1msk fiberhusk
1/2tsk salt
40g smör
1ägg
Sätt ugnen på 200grader. Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en blender/mixer eller i en matberedare med knivar. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 30min. Tryck ut degen i formen, nagga botten med en gaffel och grädda skalet i ca 8min.
Tacofärs.
600g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1msk tacokrydda utan socker
1dl vatten
2 tomater
Jalamenos
Smör att steka i
salt
Höj ugnen till 225grader. Finhacka löken och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör. Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5min. Smaka av med salt. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos.
Oströra.
3dl lagrad ost
3dl creme fraiche
Blanda ihop oströran och toppa tacopajen. Grädda mitt i ugnen i ca 20min.
Tillbehör, Guacamole.
1 mogen avokado
1/2 tomat
1/2 lime
1 vitlöksklyfta
1/2 dl creme fraiche
Några stänk tabasco
Flingsalt
Mosa avokadon med gaffel och pressa i vitlök och saften från limen. Skär ut köttet från tomaten och finhacka. Smaka av med tabasco och flingsalt. Blanda i creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar